Als je aan online kansspelen denk, is bingo spelen misschien niet het eerste dat bij je opkomt. Je hebt wellicht eerder de associatie met het plaatselijke buurthuis of met het animatie programma voor 60-plussers die op vakantie zijn in Spanje. Maar bingo spelen is helemaal niet saai of ouderwets. Het is superleuk en spannend om te doen, en je kunt er ook nog eens leuke prijzen mee winnen.

Online bingo spelen, wat zijn de spelregels

Online bingo speel je net als in het echt met een bingo kaart. Een bingo kaart bestaat uit 24 getallen in 5 rijen en 5 kolommen. Op het middelste vakje staat meestal ‘free’ of ‘bingo’. De getallen op de kaart variëren tussen de 1 en de 75. Alle getallen komen maar 1 x voor op je kaart.
De getallen worden in het echt getrokken uit een ronddraaiende molen, bij online bingo worden de getallen gegenereerd door de computer. Wanneer een getal wordt getrokken kijk je of het getal op jouw kaart voorkomt. Als dat het geval is kun je het getal wegstrepen. Wanneer je alle getallen op jouw kaart hebt kunnen wegstrepen heb je ‘Bingo” en win je het spel.

Wat moet je doen als je online bingo wilt spelen?

Je kunt online bingo spelen bij online casino’s of speciale online bingo websites. Je kunt bingo spelen voor echte geldprijzen, maar als je het spel gewoon leuk vindt kun je meestal ook in de fun modus gratis bingo spelen. Omdat het online bingo is, kun je 24 per dag spelen, waar je ook bent.
Als je bingo gaat spelen kom je samen met een aantal andere spelers in een bingo ‘room’. Dat kunnen spelers van over de hele wereld zijn. Vaak is er ook een live chat mogelijkheid zodat je met je medespelers kunt communiceren. En bij sommige bingo sites kun je zelfs contact leggen met je medespelers via een webcam.
Voordat je kunt gaan beginnen moet je eerst een bingo kaart kopen. Deze kun je al kopen voor een paar cent. En dan kan het bingo spelen beginnen!

Online bingo spelen voor echte prijzen

Je kunt met online bingo grote geldprijzen winnen. Om met een echte inleg te gaan bingo spelen moet je eerst een account openen waar je je speelgeld op kunt storten. Op dat account wordt ook je winst uitgekeerd. Vanaf het account wordt je winst vervolgens overgemaakt op je bankrekening.
Als je bingo wilt gaan spelen met een echte inzet kun je er ook voor kiezen om je getallen automatisch te laten wegstrepen. Je kunt ook met meerdere bingo kaarten tegelijk spelen, wat de kans op een prijs natuurlijk verhoogt.
Wanneer je met een echte inzet gaat spelen is het van belang dat de bingo site waar je speelt wel betrouwbaar is. Check bijvoorbeeld of de site werkt met een Random Number Generator (RNG). Dit is een computerprogramma wat de bingo getallen genereerd. Dit programma is verzegeld, wat wil zeggen dat de getallen die worden gegenereerd niet gemanipuleerd kunnen worden.